Известие

Collapse
No announcement yet.

Сериозен проблем, мнения дайте моля!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Сериозен проблем, мнения дайте моля!!!

Та, тотален блокаж, не мога да я отключа сега даже, преди това като сложа ключа все едно дава на късо нещо, премигва прещтраква и въобще не може да се запали, и сега я заключих иии греда демек е труп тотален, как може да се отключи поне или предположения за проблема, благодаря ви...

Нещо повече за колата няма ли- модел, двигател, кога е закупена, малко история на повредите и сервизирането ако има такива?

С механичния ключ отключва ли се или не?

Разпознава ли електронния ключ?

Едновременни пишете, че не "не може да запали" което предполага, че влизате в нея и слагате ключа в таблото, а от друга страна че "не може да се отключи"?

Кога е закупена, акумулатора от кога е?
    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Бензинов мотор , 1,8. При тръгване от вкъщи се отключи, запалих си, нали всичко наред, после при спиране ми направи впечатление че не поиска да се заключи , влязох сложих ключа и се започна гореспоменатото, след което пък излязох иии заключих и до там. Наскоро е купувана колата , не съм купувал нов акумулатор още.ще пробвам с механичния ключ малко по късно.ии ми се стори че като слагах ключа към са някаква грешка мисля за охладителната система ноо то премигваше и не можах да видя по хубаво, реших да не продължавам с опитите да паля да не прецакам нещо допълнително, понеже все едно на късо даваше като се
      Сложи ключа премигват лампи табло и тн.
      Last edited by xxxxx13; d.m.y г., 12:44.

Comment

Измери на първо време акумулатора и най вече дали се зарежда. После може да обърнеш внимание за хлабав минус/маса.

Sent from my Lenovo A6000 using Tapatalk
        Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Отключи се от дистанционното и сега пък Неможее да се заключи, дори и с механичния ключ, луда работа, инъче никакви светлини този път май тотално са и паднали тоците, ще вървя за нов акумулатор сега и ще видим какво ще стане, някакви специфики за махане слагане на акумулатор има ли....

---------- Post added at 13:54 ---------- Previous post was at 13:46 ----------

Оп, ново развитие стана чудо събуди се и запали , все едно не е била останала без ток .... Странна работа. Изписа предупреждение за радиатора нещо и да спра и да пусна отново мотора, знае ли някоя за какво иде реч, че ми изчезна грешката и незнам как да я покажа за да
          Я цитирам дословно, пък не искам да гася мотора

Comment

Вече с нов акумулатор, зарежда си перфектно, оттечки няма, сякаш и просветна на самата кола , върви ,пали, работи без проблеми. Дали Акумулатора е правил мръсотии и е шашкал сензори датчици и тн поради недостатъчно напрежение към тях.... Ако на някой му се е случвало такова чудо да сподели. Незнам странна работа се случи, ама то ще си покаже ако е бил Акумулатора проблема.

Comment

На мен ми се е случвало, но с друга марка автомобил.
              Стария акумулатор измерихте ли го?

Sent from my Lenovo A6000 using Tapatalk
              Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Ами не сме, но утре като се прибера ще ида да го измерят. Като го сваляхме окото бе зелено ама все пак се е зареждал като е работил автомобила, ще ида утре в магазина ,че го оставих там за скраб и ще го измерят да видим дали като е стоял денонощие се е разделил много.

Comment

В този форум е обичайно някой да си купил алфа втора употреба и да не е купил нов акумулатор, да му "изкачат" куп грешки на компа и той да се чуди "какво става" ...

То и с двигателя така- масло не сменили, филтри не сменили, ремъци/вериги и ролки не сменили ... и... в един светъл момент...
                  Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Има и вариант, акумулаторът да си е наред, но проблемът да е бил в калпави (окислени) връзки на клемите му. А при подмяната просто тези връзки са се нормализирали (почистили).

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
                      В този форум е обичайно някой да си купил алфа втора употреба и да не е купил нов акумулатор, да му "изкачат" куп грешки на компа и той да се чуди "какво става" ...

То и с двигателя така- масло не сменили, филтри не сменили, ремъци/вериги и ролки не сменили ... и... в един светъл момент...
                      Ами не всеки се е родил умен и разбиращ всичко като теб и ако в тоя форум няма място за прости като мен с тъпи проблеми по счупените коли ,не виждам смисъла от съществуването на форума....

Comment

Пич,не се впрягай,мн. малко хора си купуват нов акумулатор веднага след покупката на кола втора употреба.Нормално е да се замери при покупката, ама те съвременните акумулатори са болни от т.н. "внезапна смърт".Моя беше 5 годишен и изкара още 1.5 години.А форума е наистина да се съветваме,а не да си търсим кусури.
                        159 SW 2.4 Jtdm 2007
                        156 TS 1.8 1999
                        Avensis SW 2.2 D4D 2011

Comment

Именно , ако няма да си помагаме в тоя форум , какъв е смисъла, макар че доста информация полезна се разбира от така по острия отговор на колегата макар да е неловко да казваш неща за които нямаш информация, примерно ,че съм купил колата от човек в БГ а не от автокъща, и че ми каза човека ,че Акумулатора е ок, но въпреки това предстоеше и неговата смяна просто сега май се забърза смяната на акумулатор. Както и да е, ако е друг проблема по колата ще пиша, все пак всеки споделен проблем е решение за някой друг

Comment

Working...
                          X